voor o.a. Psychotherapie, Burnout en Stress, Relatietherapie, EMDR, Trauma, PTSS, Hypnotherapie, PDS, Rouwverwerking en Coaching.

Burnout en Stress behandeling

Voel je je vaker vermoeid? Heb je geen zin meer in dingen die je normaliter leuk vindt? Kun je slecht ontspannen? Merk je dat je een korter lontje hebt? Ben je vergeetachtig? Loop je vaker te piekeren? Is je antwoord meer dan 2x ja, dan ben je waarschijnlijk al een tijdje overbelast. Denk niet dat het 'tussen je oren zit': dit soort stress klachten ontstaat door een lichamelijke disbalans als gevolg van langdurige overbelasting. Zorg dat je niet in een burnout komt. Maak dan gewoon een afpsraak.

Een CSR-stesscoach is expert op het gebied van werkstress en biedt met een integrale aanpak goede resultaten en een duurzaam herstel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de CSR-Methode, gebaseerd op inzichten vanuit diverse wetenschappelijke disciplines. Een methode ook, die al meer dan 15 jaar wordt toegepast in de praktijk.
Uitgangspunt is dat het lichaam ernstig ontregeld kan raken en zelfs psychische klachten kan veroorzaken als gevolg van langdurige stress en voortdurend hersteltekort. Wat uiteindelijk kan leiden tot ene burnout en uitval.
Een CSR-stresscoach focust zich daarom op lichamelijk en psychisch herstel, opbouw van vitaliteit en verbeterd zelfmanagement met als doel het verhogen van de belastbaarheid. Deze integrale aanpak zorgt voor:

* meer energie (lichaam)
* verhoogd concentratievermogen (geest)
* verbeterd zelfinzicht en zelfmanagement (gedrag)

Diagnose vindt plaats op basis van gevalideerde vragenlijsten en desgewenst een psycho-fysiologische meting met behulp van biofeedbackapparatuur. (Deze meting wordt bij een extern bureau ingekocht, prijs is op aanvraag).

Op basis van jarenlange ervaring met de behandeling van stressklachten is er een Top-10 samengesteld van klachten en signalen die wijzen op langdurige stress en een toenemend hersteltekort.

1.Moe, geen zin, futloos. Je voelt je steeds moe en je hebt geen zin meer in dingen die je normaal leuk vindt. Na je werk kom je tot niets. Van een normale portie rust knap je niet meer op.
2.Niet kunnen ontspannen. Ontspannen gaat steeds moeilijker, ook als je moe bent.
3.Slaapproblemen. Je slaapt slecht in, slaapt niet goed door, of je bent 's morgens nog moe als je wakker wordt. 4.Snel geirriteerd. Je hebt een kort lontje, bent sneller aangebrand en krijgt eerder ruzie. Je blijft voortdurend op scherp staan.
5.Piekeren. Je kunt dingen niet loslaten.
6.Emotioneel. Je bent sneller emotioneel. Je incasseringsvermogen is op. Je bent somberder, onzekerder of angstiger dan normaal.

7.Door- en doorgaan. Je kunt niet meer stoppen, je hebt de neiging om maar door te blijven werken. 8.Concentratie- en geheugenproblemen. Je dwaalt gemakkelijk af, kunt niet meer goed plannen en organiseren. Je vergeet dingen en maakt meer fouten.
9.Gespannen spieren. Je hebt hoofdpijn, spierpijn, pijn in de rug of in de schouders.
10.Sneller ziek. Je weerstand neemt af, dus pak je sneller dat griepje mee.

voor o.a. Psychotherapie, Burnout en Stress, Relatietherapie, EMDR, Trauma, PTSS, PDS, Hypnotherapie, Rouwverwerking en Coaching.